domingo, 12 de enero de 2014

Reflexió final

Aquesta darrera entrada del bloc serà una reflexió final dirigida a tot allò que he après  aquest primer semestre en les assignatures que formen el  Mòdul 4.
Iniciar aquest nou camí en les ciències de l'educació i centrant-me en les assignatures de GTIC i COED que he cursat aquest llarg semestre, m'està i m'ha resultant tot un gran aprenentatge i enriquiment, pel que fan els nous coneixements que vaig adquirint, i també a nivell personal, com són la coneixença dels meus punts forts i d'aquells no tan forts.

Per començar a l'assignatura de GTIC he pogut conèixer, no només l'existència sinó també com funcionen i s'utilitzen, programes d'Internet que no estaven en el meu bagatge inicial a principi de crus. Uns d'ells són el Voki, el Scoop.it o el Cloud Drive, els quals de ben segur que els tindré en compte i presents quan exerceixi la meva professió de mestra, ja que m'han resultat una bona eina per dur-la i fer-la conèixer en l'àmbit escolar.
M'agradaria fer referència també a un dels aspectes i eines més importants d'aquesta assignatura, el bloc. Aquest espai penjat a la xarxa prèviament ja el coneixia, però mai l'havia utilitzat. La veritat és que el fet d'haver treballat durant tot aquest semestre amb el bloc m'ha resultat un avantatge, pel fet de que anava plasmant les meves idees i els meus nous coneixements d'una manera ordenada que m'ha ajudat a organitzar, a relacionar i a sintetitzar molts conceptes i pensaments.  A part de considerar-la una eina acadèmica per a la meva formació, en un futur pot arribar a convertir-se en una eina de treball on vagi recollint tots els projectes que vaig realitzant. D'aquesta manera puc intercanviar informació amb altres professionals, tot ajudant-los en les seves tasques i que, al mateix temps, em puguin donar algun que altre consell o idea, ja que d'aquesta manera ens anem enriquint i cultivant el nostre aprenentatge.
D'altra banda, voldria destacar un tema que està molt vigent actualment, les noves tecnologies, a les aules. Ara que ja tinc present el document de les Competències en les TIC dels docents, que va realitzar la UNESCO, puc dir que com a bons educadors que serem, no ens hem de conformar amb el que ja sapiguem, sinó que a mida que vagin evolucionant i avançant les noves tecnologies nosaltres, al mateix temps, també haurem de créixer professionalment al seu costat. I és que un aspecte del qual sóc molt conscient, és que un bon mestre mai se de deixar de formar. D'aquesta manera l'escola estarà connectada amb el món que la rodeja i els alumnes estaran més preparats per fer-li front i ser crítics amb tota aquella informació que està al seu abast.

Ara toca parlar de l'assignatura de COED. En aquesta he ampliat els meus coneixements sobre la llengua i els aspectes i característiques que la rodegen, sobretot remarcant la importància del llenguatge no verbal en les nostres vides.
Alhora, també he après que tenim a l'abast infinites maneres d'expressar allò que sentim, els nostres pensaments, idees...Durant aquest semestre he pogut experimentar amb aquestes noves formes d'expressió com són, per exemple, la fotografia, la recitació d'un poema, l'explicació d'un tema amb el qual et sentis identificat, etc. Totes elles m'han ajudat a conèixem més a mi mateixa i a saber quins aspectes he de millorar en relació a la meva futura professió. Al mateix temps, tot el treball realitzat entorn al llibre de "Com parlar bé amb públic"  també m'ha funcionat en aquest últim aspecte. M'ha servit per de veure quines qualitats ja tinc i quines hem falten millorar, gràcies a les tècniques i consells que et dóna, per poder fer un bon discurs de manera que l'auditori es quedi amb les idees principals i amb un bon regust després de la presentació. Però la millor manera de progressar en aquest àmbit, de fer front als teus nervis i pors inicials, i de tenir més fluïdesa i naturalitat a l'hora de l'expressió, només s'adquireix a partir de realitzar moltes presentacions orals, com hem fet aquest semestre.
A l'igual que en la matèria de GTIC considero, com a futura mestra, que és important formar alumnes competents alhora d'escollir la informació, a COED recalco, també com a futura educadora, que s'ha de donar valor a la paraula, cuidar i enriquir el nostre llenguatge i vocabulari, que hem de ser i ensenyar a ser crítics davant a tota possible influència dels mitjans de comunicació, ser capaç de parlar amb públic de manera natural i, per finalitzar, cuidar de la nostra veu, un instrument de cadascú molt preuat que el tindrem durant tot el llarg de la nostra vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario